April


Nieuwsoverzicht - April 2018

1ste paasdag hebben we deelgenomen aan een rondleiding aangeboden door vereniging Iewan - strowijk Nijmegen. Deze vereniging heeft heel veel overeenkomsten met het doel van onze stichting en heeft een bijdrage geleverd aan het tot stand komen van onze statuten. Deze rondleiding heeft ons uitgedaagd om een mooi uitgebreid onderzoek te verrichten naar zelfvoorzienend leven. We komen zeker nog een keertje terug voor de 'zet je dromen in de steigers academy'! Heel inspirend. Bedankt Iewan!

Ons doel
Mens, cultuur, religie en natuur samenbrengen. De stichting wil eigenaar worden van een of meerdere ecodorpen en bij een ecodorp hoort ook een permacultuurtuin (permanente agrarische cultuur tuin). Deze tuin zal van grote educatieve waarde zijn om te laten zien hoe te kunnen verbouwen in harmonie met de natuur.

Werkzaamheden
Het jaar 2018 staat in teken van het maken van een soort ondernemingsplan. Dat houd in; onderzoeken, het in kaart brengen van al onze wensen, alle bijkomende kosten en het verwerven van donateurs en inkomsten.

Vrijwilligers
Wij als bestuur hebben al een paar mooie ideeën over wat voor een soort ecologische huizen we in onze toekomstige 13de huizencirkel willen zetten. Het zou leuk zijn om hier verfrissende ideeën over te ontvangen en wie weet wordt het ontwerp later daadwerkelijk meegenomen in het ecodorp!
We kunnen uitbreiding het bestuur goed gebruiken! Dus woont u ook in de gemeente Koggenland of omstreken en wilt u graag een bijdrage leveren om ons doel te verwezenlijken? Stuur dan uw motivatie naar stichting@13de.nl