Januari

NIEUWSOVERZICHT - Januari 2019Dit jaar zijn we van start gegaan met het experimenteren permacultuur technieken. Hiernaast is een foto van een plaats voor een composthoop tussen twee verhoogde kweekbedden. onder deze verhoogde bedden liggen oude kerstbomen begraven. 

Ons doel
Mens, cultuur religie en natuur samenbrengen. De stichting wil eigenaar worden van een of meerdere ecodorpen zodat er een mogelijkheid zal ontstaan om inkomensafhankelijke huurwoningen aan te kunnen bieden. Ieder mens heeft recht om te kunnen wonen in een ecodorp. Door de woningen inkomensafhankelijk te maken voorkomen we scheiding op grond van inkomen.


Werkzaamheden
Dit jaar gaan we de permacultuur theorie in de praktijk uittesten.  Zo gaan we kleinschalig uittesten wat er nodig is om er in grote schaal met een heel ecodorp van te kunnen leven. We gaan kijken waar de valkuilen liggen, verbeterpunten en wat uitgebreid kan worden.

Vrijwilligers
We kunnen uitbreiding het bestuur goed gebruiken! Dus woont u ook in de gemeente Koggenland of omstreken en wilt u graag een bijdrage leveren om ons doel te verwezenlijken? Stuur dan uw motivatie naar stichting@13de.nl