December

Nieuwsoverzicht - december 2018


De feestelijke maand is inmiddels achter de rug. En we wensen iedereen een gezond en gelukkig 2019 toe!
Om het jaar goed te beginnen hebben 5 workshopplaatsen in de veiling op marktplaats. De opbrengst van deze veiling is voor de 13de stichting. Biedt u mee?



Ons doel
Mens, cultuur religie en natuur samenbrengen. De stichting wil eigenaar worden van een of meerdere ecodorpen zodat er een mogelijkheid zal ontstaan om inkomensafhankelijke huurwoningen aan te kunnen bieden. Ieder mens heeft recht om te kunnen wonen in een ecodorp. Door de woningen inkomensafhankelijk te maken voorkomen we scheiding op grond van inkomen.


Werkzaamheden
Het jaar 2018 stond in teken van het maken van een ondernemingsplan. Dat hield in; onderzoeken, het in kaart brengen van al onze wensen, alle bijkomende kosten en het verwerven van toekomstig bewoners, donateurs en inkomsten. Het jaar 2019 staat in het teken van netwerken. Dat houdt in; dat we in kaart gaan brengen wie gaat ons helpen, wie worden de bewoners worden, welke gemeentes openstaan en welke problemen gaan wij met het ecodorp oplossen.

Vrijwilligers
We kunnen uitbreiding het bestuur goed gebruiken! Dus woont u ook in de gemeente Koggenland of omstreken en wilt u graag een bijdrage leveren om ons doel te verwezenlijken? Stuur dan uw motivatie naar stichting@13de.nl