Mei

NIEUWSOVERZICHT - Mei 2020


Van enorme nattigheid naar enorme droogte. Alle tuinwerkzaamheden worden hierdoor bemoeilijkt maar we zetten rustig en gestaag door.

Ons doel
Mens, cultuur, religie en natuur samenbrengen. Samenwerken, samenleven in harmonie met elkaar en de natuur. Wij zijn er van overtuigd dat dit mogelijk is. Onze stichting wil dit raliseren door plaatsen (ecodorpen) te creëren door hiermee een positief en aanstekelijk voorbeeld vormen voor de rest van de wereld.

Werkzaamheden
Het wordt hoog tijd om te beginnen met planten en zaaien. Tomaten, aarbeien, bloemkool en broccoli mogen het verhoogd kweekbed gaan sieren dit jaar. Doordat het verhoogde kweekbed is gevuld met stammen, haag, takken en vaste mest vormt dit een warme en voedzame bron voor alle gewassen die op het bed gekweekt worden. Omdat dit kweekbed in de vorm van een heuvel is wordt het oppervlakte van kweekruimte ook verhoogd. We zijn benieuwd naar de resultaten.

Vrijwilligerswerk 
In verband met de caronavirus komen we niet meer samen. Dit houdt niet in dat er geen vrijwilligerswerk is. Wij kunnen aanvulling in het bestuur goed gebruiken. Oude en nieuwe ideeën voor het ecodorp zijn van harte welkom! Mail ons; stichting@13de.nl